Csapatépítés blog
Írta: Csapatépítő blogger   

avatar

Csapatépítés blog a csapates-treninhelyszin.hu oldalon. Az izgalmas élménybeszámolók, gyakorlati írások hasznos segítségére lehetnek mindenkinek, akik éppen csapatépítést terveznek vagy meghívottként csapatépítésen fognak részt venni.

 

 

article separator

 

2017.01.20. Csapatépítés blog 12. rész --> Ha gyorsan szeretnél haladni, menj egyedül...........

team kicsi

Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.
(Afrikai közmondás)

A csapatépítés szervezetre gyakorolt pozitív hatását senki sem vitatja. Aki csapatépítést szervez, rendkívül előnyös helyzetben tudhatja magát, hiszen a cég , ahol dolgozik , egyrészt felismerte a csapatépítésben rejlő lehetőségeket, másrészt hajlandó is forrást áldozni rá. Adott tehát a feladat, szervezzünk a kollegáknak egy igazán tartalmas és élménydús csapatépítő programot.

 

Tovább a blogra >>>

article separator

 

2016.08.27. Csapatépítés blog 11. rész --> Mitől lesz egy csapat jó?

kovacsolasEgy jó csapat nem homogén, nem olyan mint egy jó baráti társaság. A barátokat a közös érdeklődés, élethelyzet, hobbi köti össze, ők személyiségükben sokkal inkább hasonlítanak egymásra, mint egy munkahelyi csapat tagjai. A baráti társaság funkciója egészen más.

Tovább a blogra >>>

article separator

 

2016.07.16. Csapatépítés blog 10. rész --> Mindig van valaki, aki…

pletyka small„Hallottad, mi volt?” „Döbbenet…” „Na, ne mondd már!” – hallod másnap a folyosón, a konyhában és az étteremben a suttogást és a susmorgást, és fogalmad sincs, hogy mi történt tegnap a csapatépítésen.

Tovább a blogra >>>

article separator

 

2016.07.09. Csapatépítés blog 9. rész --> Mit tegyünk a potyautasokkal?

blog 8 smallA potyautas magatartás egyrészt a világ egyik legbosszantóbb jelensége (Miért kap a másik ugyanannyit, ha feleannyit tesz érte?!?), másrészt mindannyian hajlunk afelé, hogy kicsit azzá váljunk.

Tovább a blogra >>>

article separator

 

2016.07.02. Csapatépítés blog 8. rész --> Hogyan kell jó időbeosztást csinálni, ha csapatépítést szervezel?

csapatepito blog 8 smallStephen R. Covey méltán bestsellerré vált könyve, A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása nyomán összeállítottam egy javaslatot, hogyan is vágj bele a csapatépítés szervezésébe, ha most állsz ezzel szemben először (vagy ha vannak már vele kapcsolatban rossz tapasztalataid).

Tovább a blogra >>>

article separator

 

 

2016.06.11. Csapatépítés blog 7. rész --> Egy kis szakmázás – a Belbin féle csoportszerepek

csapatepito blog 7 smallA legtöbb szuperhősös filmben egyetlen ember/szuperhős képes megmenteni az egész világot. Aztán van néhány nagyon ütősre tervezett film is, amelyben összeállnak a szuperhősök, vagy a legjobb akcióhősök. Na, egy ilyen csapattal szemben már tényleg minden gonosz esélytelen. De ha jobban belegondolunk, minden sztori óvatosan, szinte zárójelben megemlít egy legjobb barátot vagy egy jó szándékú, teljesen hétköznapi alakot, aki valami olyasmit tud, amit a szuperhős nem.Egy igazán ütős csapatban mindenkinek megvan a szerepe és vannak szerepek amiket mindenképpen birtokol egy legyőzhetetlen csapat. Mik is ezek a szerepek?

Tovább a blogra >>>

 

article separator

 2016.06.04. Csapatépítés blog 6. rész --> Pszichológiai vonatkozások?

blog 6 small

A csapatépítés a pszichológiáról szól. Nem mélyben vájkáló, freud-i pszichológia, hanem inkább mindennapi pszichológia, ha úgy tetszik. Az, amit a csapatépítésen megtapasztalunk, ha egy kicsit elgondolkozunk a történteken és a változásokon, működik a magánéletben, a munkahelyen, az élet minden területén.  Tovább a blogra >>>

article separator

 2016.03.28 Csapatépítés blog 5. rész --> Milyen a jó résztvevő?

viz kicsi

 Ha egy szóval kellene összefoglalnom, hogy egy tréner szemszögéből milyen a legjobb résztvevő egy csapatépítésen, akkor azt mondanám, hogy nyitott.

Tovább a blogra >>>

article separator

 2015.11.21 Csapatépítés blog 4. rész --> Uszoda - van, de minek?

blog4 small

Avagy mennyi annak az esélye, hogy bárki is használja az uszodát egy csapatépítésen? Körülbelül nulla, és igazából ezzel a két szóval össze is foglaltuk a bejegyzés témáját. Vagy mégsem?

Tovább a blogra >>>

article separator

2015.09.07 Csapatépítés blog 3. rész --> Hogyan abszolváljuk a másnapot?

 

faradt smallAz, hogy a csapatépítés milyen hatással lesz a résztvevőkre rengeteg tényezőtől függ, egy dolog viszont biztos, a jó bulikra mindenki emlékszik utólag. És a legtöbb ottalvós csapatépítés ilyen emlékezetes (vagy éppen emlékek nélküli) bulival zárul. Ha pedig este beindul a "csapatleépítés", akkor a másnap tényleg durva…

Tovább a blogra >>>

article separator

 2015.07.30 Csapatépítés blog 2. rész --> Mit vigyél, és mit ne, a csapatépítésre?

 

szek smallSokunknak elég rémisztő kinyílni ennyi ember előtt - saját magunkról beszélni vagy egy hozzánk nem illő szituációt eljátszani nem éppen könnyű feladat. És mindezt a kollégák, főnökök előtt…

Tovább a blogra >>>

article separator

2015.04.22 Csapatépítés blog I. rész --> Mit vigyél, és mit ne, a csapatépítésre?

 

mitvigyunk smallLehet, hogy csak egynapos csapatépítésről van szó, mégis, ha minden eshetőségre fel akarsz készülni, akkor nem hogy egy nagyobb hátizsákba, de egy nagyobb bőröndbe se fognak beleférni a cuccaid. Hát, még ha ott alvós rendezvényről van szó…

Tovább a blogra >>>

article separator

 

Kérdése vagy véleménye lenne? Komment írása...

 
Módosítás dátuma: 2017. Január 27. Péntek, 14:15