KUTYÁS TRÉNING- az igazi AHA-élmény

A Geréby Kúria értékesítési csapata számos élménydús és változatos csapatépítő programot kínál cégeknek. A programok közül a kutya-, és lóasszisztált tréning specialista, a KLICKER Consulting most úgymond a "hóhért akasztotta" , hiszen értékesítőink vettek részt magán a tréningen. Előre gondoltuk, hogy nem mindennapi élményben lesz részünk, de az igazi meglepetés csak ezután jött.

Kolléganőnk tollából olvashatják a folytatást......

" Hétfőn különleges élményben lehetett részünk a Geréby Kúriában,hiszen mi is részesei lehettünk egy kutya asszisztált tréningnek. Izgatottan és kíváncsian vártuk a kezdést,hisz eddig csak a leírásokból ismertük a programot. A kezdeti “feszengést” a trénerek,Boglárka és András remekül oldották,pár perc után remek hangulatban vágtunk bele az elméleti részbe majd az azt követő gyakorlatba.

A tréning során az új szituációknak köszönhetően új oldalról ismertük meg egymást és a kutyák közelsége is segített hamarabb megnyílni.
Ennek köszönhetően a tréning meglepetéseket is tartogathat,hiszen irodai környezetben,a napi munkája során nem biztos,hogy mindenki meg tudja mutatni valódi énjét. Lehet,hogy a csendes lány a titkárságon valójában vicces és vállalkozó szellemű, a nagyhangú HR munkatárs új helyzetben leblokkol és bíztatásra van szüksége.

A feladatok mindenképp sikerélményel zárulnak, hiszen a kutyák nagyon jól képzettek és lesik minden mozdulatunkat, de nem önállóan végzik a feladatokat, szükségük van az egyértelmű utasításunkra.

Az egyértelmű utasítások mellett az általunk választott segítséggel motiválhatjuk a kutyákat. Játék,jutalomfalat és dícséret a fegyvertárunk,mindenki maga döntheti el,mivel jutalmazza meg négylábú partnerét a jól végzett feladat után.

Természtesen szó esik motivációról a vállalaton belül, a hatékonyság és motiváló hatás szempontjából is.

A tréning különlegessége, hogy a kutyák a feladatok során azonnali és őszinte visszajelzést adnak a munkákkal kapcsolatban, ha nem egyértelmű utasításokat kapnak,nem hajtják végre a feladatokat. Ez egy cég mindennapi életében is roppant lényeges,hiszen a nem pontosan kiadott feladatok és utasítások egy idő után feszültséghez és konfliktushoz is vezethetnek. Ezt saját bőrömön is megtapasztalhattam egy különleges feladat során és úgy gondolom,hogy a vezető beosztásban dolgozóknak is meg kell egyszer tapastalni,milyen a “másik oldalon” állni.

A feladatok után mindig kielemeztük a szituációt a trénerek vezetésével az adott problémára koncentrálva.
A kutya asszisztált tréning azért is hasznos,mert cégre szabható,hiszen az esetleges problémák és gyengeségek feladat megoldás során előjönnek és az elemzés közben a trénerek olyan tanácsokat,ötleteket adnak,amit a mindennapokban is tudunk hasznosítani.

Bártan ajánlom a tréninget 10-15 fős cégek/csoportok számára,mert a jó hangulat garantált,új közös élményekkel gyarapodhatunk,ami segíthet átlendülni a munkahelyi nézeteltéréseken, a tréning során a vezetők belebújhatnak az alkalmazottak bőrébe,így picit közelebb kerülhetnek egymáshoz."